Самовар електричний (термопот) Korkmaz A334
Характеристики
- Потужність - 2000 Вт
- Обсяг чайника - 4,0 літр
- Обсяг заварника - 1,8 літр
- Матеріал - нержавіюча сталь
- Відключення при відсутності води
- Функція підтримки тепла
- Прихований нагрівальний елемент
- Індикатор
- Регульований контроль температури
Для заварювання чаю в Туреччині використовують спеціальний двох'ярусний чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, який на верху називається demlik (дэмлик). У нього кладеться заварка.
Турецький двох'ярусний чайник може бути різних розмірів і форми. Як правило çaydanlık зроблений з порцеляни або нержавіючої сталі.
Процес приготування чаю:
Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Заварку необходТурецкий двох'ярусний чайник — çaydanlık і процес заварювання чаю.імо під струменем води промити (деякі не промивають).
Далі у великій нижній чайник наливаємо воду і наверх ставимо маленький чайник з заваркою, і встановлюємо на плиту.
Коли вода починає нагрівається в нижньому чайнику, пари піднімаються нагору і розігрівають маленький чайник з заваркою. При такому процесі заварка починає розм'якшаться. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо води і ставимо наш двох'ярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить необхідно знизити вогонь до мінімуму і дати час заварки добре заваритися. Чим довше дасте час цього процесу, тим смачніше буде чай.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Тип посуду | Заварювальний чайник |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Виробник | Korkmaz |
- Ціна: 5 000 ₴