Турецкий набор. Чайник 1,2 л + чайник для заваривания 0,4 л.
Для заваривания чая в Турции используют специальный двухъярусный чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, который на верху называется demlik (дэмлик). В него кладется заварка.
Турецкий двухъярусный чайник может быть разных размеров и формы. Как правило çaydanlık сделан из нержавеющей стали.
Процесс приготовления чая:
Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Його під струменем води промити (деякі не промивають).
Далі у великій нижній чайник наливаємо воду і на верх ставимо маленький чайник з заваркою, і встановлюємо на плиту.
Коли вода починає нагрівається в нижньому чайнику, пари піднімаються нагору і розігрівають маленький чайник з заваркою. При такому процесі заварка починає розм'якшаться. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо води і ставимо наш двох'ярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить необхідно знизити вогонь до мінімуму і дати час заварки добре заваритися. Чим довше дасте час цього процесу, тим смачніше буде чай.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
- Ціна: 769 ₴